Şirket ortaklık yapısı ve ihaleler.

Şirketin web sitesine ek olarak google’da çıkan haberlere ve basın bültenlerine de göz atmalısınız.
Böylece şirketin ortaklık yapısı, katılmış olduğu ihaleler, almış olduğu cezalar veya katıldığı projeler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Ön ziyaret yapın
Kimin için güzelce giyinip kendinize çeki düzen verdiğinizi öğrenmek için mülakat gününü beklemenize gerek yok. Standart bir iş gününde görüşmeye gideceğiniz binayı ziyaret edebilirsiniz. Çalışanların giyimlerine ve davranış tarzlarına dikkat ederek fikir sahibi olmaya çalışın. Bunun cuma gününe denk gelmesine dikkat edin, zira cuma günleri casual giyinme serbestliği olabilir.
Bu bilgiyi görüşmeye nasıl giyinerek gelmeniz gerektiğine karar verirken kullanabilirsiniz.
Böylece aşırı resmi veya fazla rahat giyinme riskini bertaraf etmiş olursunuz.
Forumları ve sosyal medyayı tarayın
Mevcut çalışanların şirket hakkında ne düşündüklerini bilmek önemlidir. Özellikle ekşisözlük gibi kullanıcı yorumlarına yer veren sitelerde şirketler hakkında kritik bilgilere erişebilirsiniz. Linkedin gibi kariyer odaklı servisler de bunu katkı sağlayabilir. Elbette yorum yapanların kimlikleri genellikle gizli olduğundan bu bilgilerin yüzde yüz doğru olduğuna güvenmemelisiniz.
Bu bilgileri şirketin çalışma şartlarını anlamak için kullanabilirsiniz. Örneğin haftasonu mesaisinden şikayet ediliyor olabilir. Bu durumda iş görüşmesinde IK yetkilisine çalışma gün ve saatlerini sorarak fazla mesai söylentisinin ne kadar gerçek olduğunu anlayabilirsiniz.
İş arkadaşlarınızı inceleyin
Mülakata gittiğiniz gün, görüşmeyi yapacağınız odaya doğru giderken ofisteki potansiyel iş arkadaşlarınıza hızlıca bir göz atın. İş ortamını anlamaya çalışın. Herkes çok sessiz bir şekilde mi çalışıyor. Yoksa hiç bitmeyen bir uğultu mu var. Sizin karakteriniz bu ikisinden birinde çalışmaya daha uygun olabilir. Bunun cevabı büyük ihtimalle sıradan bir iş günün de bu şekilde geçtiğinin göstergesedir.