Kredi kartı borcu ödenmezse.

Borçlu borcunu ödeyemezse ve anlaşma yarıda kalırsa, belirlenen anlaşma şartlarına göre uygulama yapılır. Birçok yapılandırma protokolünde, borcun ilk baştaki tutara döneceği belirtilir. Bu durumda borçlu olduğu tutarı geri ödemekle yükümlüdür.
Bu durumda kesinlikle varlık yönetim şirketiyle ilişkileri kesme yöntemine gidilmelidir. Borçlunun, yapılandırmayı yapan şirkete giderek ödeme sıkıntısı içine düştüğünü, yapılandırdığını borcun protokolünü tekrar yapılandırmak istediğini söylemesi gerekir. Böylece varlık yönetim şirketi iyi niyet göstergesi olarak borcu bir kez daha yapılandırabilir. Aksi halde şirket yasal yollara başvurarak borcu tahsil yöntemine gidecektir.
Kredi kartı borcumu ödemezsem ne olur.
Bankalar 90 günlük idari takip süresinde borçlu ile görüşerek bu borcu tahsil etmeye çalışırlar. Borç ödenmezse 90 günden sonra ise kanuni takip süreci başlar. Eğer banka kanuni takibi başlatmışsa bu çeşitli hacizler halinde borçluya yansır. Borçlunun varsa evine, arabasına veya maaşına haciz gelebilir.
Eğer bu borcu icra takibi ve hacizler konduktan sonra varlık yönetim şirketleri devralmışsa, onlar da bu süreci devam ettirirler. Bu borcun ve hacizin silinmesi mümkün değildir.
Ödenmeyen veya yapılandırılmayan kredi kartı borcu, bankalara yeniden borçlanmanıza engel olacaktır. Yeni ihtiyaç kredisi, ev kredisi veya herhangi bir kredi için başvurduğunuzda, tutarı ne olursa olsun ödenmeyen kart borcunuz sicilinize işleneceği için her başvuruda karşınıza çıkacaktır.