Kredi başvurum onaylanacak mı.

Tüketicilerin en çok merak ettikleri soruların başında, bankalara yaptıkları kredi başvurularının onaylanıp onaylanmadığı geliyor. Daha önce pek çok yazımızda kredi başvurunuz değerlendirilirken göz önüne alınan kriterlerden ve kredi skorunuzdan bahsetmiştik. bugünkü yazımızda ise sizlere bankalar nezdindeki kredilitenizi ölçmenize yardımcı olacak O yüzden kısaca özetleyip asıl konumuza döneceğiz. Üye olduğunuzda banka hesaplarınızı, nakit paranızı, kredi kartlarınızı, gayrimenkulünüzü, aracınızı, altın ve döviziniz, borç ve giderlerinizi; yani tüm finansal verilerinizi Böylece ay sonunda ne kadar paranızı birikime, ne kadarını borç ödemeye ayıracağınızı öngörebiliyor, paranızı nasıl yönetmeniz gerektiğiyle ilgili tavsiyeler alabiliyorsunuz.
Bütçe yönetimi ek olarak sağladığı en önemli araçlardan biri de kredibilite testi. Bankalar size kredi verip vermeyeceklerini kredi notunuza göre verirler. Kredi notunuz; kredi kayıt bürosu’ndaki KKB kredi skorunuz ve kredi başvurusunda bulunduğunuz bankanın kendi kredi notlama algoritaması sonucunda oluşur. Kredi notunuz düşükse, bankalardan kredi almanız zorlaşır. sizin için bir kredibilite öngörüsü yapıyor. Finansal bilgilerinizi kullanarak bankalar nezdindeki saygınlık, güvenilirlik ve itibarınızı, geçmiş ve şimdiki durumlarınızı değerlendirerek kredi alıp alamayacağınız konusunda bir tahminde bulunuyor. Tahmin ediyoruz, çünkü kredi verip vermeme konusundaki son kararı bankalar kendi kredi politikaları çerçevesinde veriyor ve başvurduğunuz banka dışındaki hiçbir kurumun bu konuda kesin bir cevap verme ihtimali bulunmuyor. Neden kredi alamadığınızı öğrenmek ve kredi almak için başvurabileceğiniz yöntemler için “Neden kredi alamıyorum ? Nasıl kredi alabilirim ? başlıklı yazımızı göz atmanızı öneriyoruz.
Kredibilitenizi ölçmek için ilgili sayfada aylık gelir ve giderleriniz, varsa kredi ve kredi kartı borçlarınız, gayrimenkulleriniz, gecikmiş ödemeleriniz, sosyal güvenceniz gibi pek çok soruya çok kısa süre içerisinde cevaplayabiliyorsunuz. olduğunuz bilgiler çerçevesinde size 100 üzerinden bir puan vererek kredi almaya ne kadar yakın olduğunuzu hesaplıyor ve size özel olarak kredi alma şansınızı artıracak önerilerde bulunuyor. Örneğin çıkan raporda reddedilen her kredi başvurusunun kredi skorunuzu düşüreceği veya gayrimenkul sahibi olmanın bankalar nezdindeki itibarınızı artırabileceği gibi kritik bilgileri öğrenme şansını yakalıyorsunuz.