Kredi alacaklara öneriler.

Ek masraflarla karşılaşabilirsiniz.

Faiz oranının yanı sıra dikkat etmeniz gereken başka noktalar da var. Mesela dosya masrafı. Dosya masrafı tutarı ödeyeceğiniz toplam tutarı etkileyeceğinden kredi seçerken kredi dosya masrafının ne kadar olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Bunun yanı sıra banka komisyonu, kefil sayısı, kredilendirme oranı ve yıllık maliyet oranı da dikkat etmeniz gereken diğer etmenler arasında.

Ödeme türünü seçebilirsiniz.

İhtiyaç kredisi ve taşıt kredilerinde eşit tutarlı düzenli ödemeler olsa da konut kredisi gibi yüksek tutarlı ve uzun vadeli kredilerde daha farklı ödeme şekilleri de olabilmekte. Artan faizli, azalan faizli, artan taksitli, azalan taksitli, ara ödemeli… Bunlardan bütçenize uygun olacak birini seçerek ödemelerinizi daha kolay gerçekleştirebilirsiniz.

Gelirinizi belgelemeniz şart

Bankalardan kredi çekebilmek için öncelikle belgelenebilir geliriniz ve girişi en az üç ay önce başlayıp hala devam etmekte olan sigortanız olmalıdır. Ayrıca kredi notunuz da bankanın kredi verme kriterlerine uygun olmalıdır. Kredi notu, sizin bankalarla olan ilişkinize göre şekillenen 0 ile 1900 arasındaki bir puandır. Bu puan ne kadar yüksek olursa kredi alma ihtimaliniz o kadar yüksek olur. Kredi notunuzu Findeks’ten öğrenebilirsiniz.

Neler’e dikkat etmeliyiz.

Nasıl olsa küçük taksitlerle ödeyeceğim diyerek ihtiyacınızdan fazla kredi almayın. Aydan aya ödeyecek de olsanız, borcunuza uygulanacak faizden dolayı aldığınızdan daha yüksek tutarda bir geri ödeme yapacaksınız. Yapacağınız geri ödemeyi en alt seviyeye çekebilmek içinse kredi çekmeden önce detaylı bir araştırma yapmanız gerekir.

Hangikredi.Com kredi hesaplama aracını kullanarak ihtiyaç kredisi, konut kredisi, taşıt kredisi ve KOBİ kredisi ürünleri için hesaplama yapabilirsiniz. Çekmek istediğiniz kredi tutarı ve vadesine göre yapacağınız bu hesaplamanın sonucunda tüm bankalara ait faiz oranlarını ve bu faiz oranına göre yapılmış olan aylık ödeme tutarı ve toplam ödeme tutarını görebilirsiniz.