KOSGEB ve iş kur girişimcilik belgesi.

Bu eğitim sonucunda başarılı olanların KOSGEB ile işkur imzasıyla “girişimcilik belgesi” aldıklarını anlatan altuğ “belgelerini alan girişimciler hazırladıkları proje dosyasını KOSGEB’e sunacaklar. Projesi kabul edilen girişimciye işletme kuruluş desteği için 5 bin, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım desteği için 10 bin, işletme giderleri desteği için de 12 bin lira verilecek. Bu 12 bin lira girişimcinin ayakta kalması için yıl içinde parça parça ödenecek.
Girişimcilere verilecek 27 bin liranın tamamı hibedir, yani geri istenmeyecek. İşini oturtan girişimcilere 1 yıl sonra eğer isterlerse faizsiz 70 bin liralık kredi de verilecek.
Girişimciler 70 bin liralık krediyi 2 yıl sonra 36 ay vade ile ödemeye başlayacak.”
27 bin lirası hibe, 70 bin lirası ise faizsiz geri ödemeli kredi için ilk okul mezunu ve 18 yaşını doldurmuş herkesin kendilerine başvurabileceğini belirten altuğ, projenin, üniversite mezunları ve ev hanımları için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkati çekti.
KOSGEB girişimcilik destek programı’na başvuru.
KOSGEB’in web sitesinde bu proje için hazırlanan sayfada daha pek çok ayrıntı ve başvuru formları bulunuyor. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak için öncelikle yine aynı sayfada yer alan girişimcilik destek programı uygulama esaslarını nasıl başvuru yapılacağını anlatan PDF dökümanını okumanızı öneriyoruz.