2018 emlak ve çevre temizlik vergisi kredi kartı taksit.

31 mayıs 2018 perşembe emlak vergisi ve çevre temizlik ilk taksidi ödemeleri için son tarih. Bu tarihe kadar sahip olduğunuz gayri menkullerin bağlı olduğu belediyeye ödemelerinin yapılması gerekiyor. Eğer gayrimenkullerin emlak vergisinin tutarını bilmiyorsanız bağlı bulunduğunuz belediyenin tahakkuk servisi ile görüşerek öğrenebilirsiniz. Sicil no veya TCKN bilgisi vererek ilgili tutarlara ulaşabilirsiniz. Bunu yaparken bir önceki yıla ait ödemeleriniz ile mutlaka karşılaştırın. Ana muhalefet partisine bağlı bazı belediyeler, “yeniden değerlendirme” adı altında vergi tutarlarını yıllık %40 %50 makul kabul edilebilecek oranların çok üzerinde arttırdı. Tutarı öncesinde öğrenip itiraz etmeniz gerekebilir.
Emlak vergisi, bina vergisi ve taşınamaz kültür varlıkları katkı payından oluşur. İkinci taksit kasım ayına kadar ödenebiliyor.
Emlak vergisi ödemeleri için bazı belediyeler internet siteleri üzerinden ödeme imkanı sunarken, yoğunluk ve çalışan kesim için bazı kadıköy belediyesi gibi büyük nüfusa sahip belediyeler hafta sonunda da vergi tahakkuk ve tahsilat bölümünü açık tutuyor. Kadıköy belediyesi mayıs ayının son haftasonuna denk gelen, hem cumartesi hem pazar günü veznelerinden hizmet vermeye devam edecek.
Emlak vergisi gayrimenkulun rayiç bedeline göre belirleniyor. Dolayısıyla bazı durumlarda ilk taksit tutarını bile bir seferde ödemek çok sevimli gelmeyebilir. Bu nedenle emlak vergisi ödemelerine taksit imkanı sunan kredi kartlarını sizin için araştırdık.
2018 emlak vergisi kredi kartı kampanyaları aşağıdaki gibidir.
Garanti Kredi kartları için 3 taksit kampanyası
Kampanya 1 mayıs 31 mayıs 2018 tarihleri arasında belediye kamu hizmetleri alanında faaliyet gösteren işyerlerinde 100 TL ve üzeri peşinde ödemelerde ücretsiz 3 taksit imkanı sunuyor. Taksit imkanından faydalanabilmek için ödeme yapmadan önce vergi yazın 3340’a sms göndermek veya bonusflaş’tan “hemen katıl” butonunu tıklamak gerekiyor. Kampanyaya Garanti Bonus Money Bonus flexi bonus flexi bonus genç bonus american express american express miles smiles kredi kartları bonus business easy miles smiles business ve american express kartları dahil.