Krizin simgesiydi çıkışta öncü oldu.

Türkiye Küresel krizi 2009 yılının ilk yarısında yüzde 11 küçülerek karşılandığında kriz “dedikodusu” en çok denizli’yi yıprattı.
Üste üste gelen iş adamı intiharlarının kriz odaklı olduğunun söylenmesi de kentin türkiye çapında güvenirliği’ni etkiledi. Şimdi denizli’de rakamlar umut veriyor. 2002 yılında 108 bin 382’lerde olan kayıtlı istihdam rakamı bu yılın ağustos ayında 146 bin 328’e yükseldi. Kentin ana iş kolu tekstilde ise istihdam verileri verimliliğinin arttığına işaret etti. 2008 yılında 140 bin 560 bin kişilik istihdamın 42 bin 784’ünü tekstil sektörü karşılıyordu. Yani kentte çalışan her üç kişiden biri tekstil sektöründe istihdam ediliyordu. Bu yıl ise her dört çalışandan ancak bir tanesi tekstil sektöründe istihdam ediliyor. Buna karşın tekstil ihracatında 2010 ekim ayı bir önceki yılın ekim ayına oranla yüzde 11,55 arttı. Denizli’nin toplam ihracatı ise geçen yılın ilk 10 ayına göre yüzde 24,89 artış göstermiş durumda. Yani 2010’da 2009 yılı rakamları aşıldı. Denizli ihracatını yüzde 24,89 oranında artırırken, türkiye’nin aynı dönemdeki performansı yüzde 8,84 oldu.
Organize sanayi bölgesi’nde de tablo umut verici. Elektrik tüketim oranları artan bir grafikle üretimin canlandığına işaret ediyor. Ekim 2010’da 30 bin 915 Mwh elektrik tüketilen OSB’de 2008 rakamlarına ulaşılmak üzere. Denizli iş dünyası tüm dünyayı sarsan küresel krizde felaket senaryolarla yıpratılan kentte, istihdamın artması, bankalardan kullanılan nakdi kredilerin yüzde 70’lere yükselmesi ve sorunlu kredilerin azalmasının ekonomideki iyileşmenin en açık göstergesi olduğunu vurguluyor. İş çevreleri yeni dönemde çevre illere de yatırım yaptıklarını, ortadoğu ve afrika pazarlarına yöneldiklerinin de altını çiziyorlar.
Denizli’nin umut veren rakamları türkiye iş bankası ile DÜNYA gazetesi’nin geleneksel olarak düzenlediği iş’le buluşmalar toplantısında ortaya konuldu. Moderatörlüğünde DÜNYA gazetesi genel yayın yönetmeni Hakan güldağ’ın yaptığı denizli anemon otel çatı restorant’taki toplantı iş bankası ile denizli sanayi odası ve denizli ticaret odası arasında imzalanan protokolle başladı. Toplantı kapsamında “Yeni dönem Yeni fırsatlar” paneli kapsamında bahçeşehir üniversitesi İİBF dekanı prof. dr. taner berksoy türkiye kalite derneği kal der yönetim kurulu başkanı A. Hamdi doğan türkiye giyim sanayicileri derneği yönetim kurulu başkan yardımcısı ve denim village genel müdürü hadi karasu ve dünya gazetesi yazarı dr. rüştü bozkurt birer sunum yaptı.
Keçeci dedikodular denizli’yi yıprattı. Denizli sanayi odası DSO başkanı keçeci denizli sanayicisinin son zamanlarda basının dedikodularıyla bir yerden bir yere götürüldüğünün savunarak “Kriz döneminde türkiye’de gaziantep’de kayseri’de ne varsa denizli’de de aynısı var. Niye denizli’yi bu noktaya getiriyoruz. Denizli diğer illerden farklı değil. Denizlili iş dünyası için krediler çok önemli. Bankalara bunu anlattım. Denizli bugün kullanmakta olduğu elektrik miktarı 2008 yılından önceki dönemin aynısı. İstihdamımız kriz öncesine geldi. Bu yılın son ayı itibarıyla son istihdam rakamımız 150 bin’dir. 4 yıl önce en kötü aylık 212 milyon dolar ihracatımız vardı. Geçen ay 209 milyon dolar ihracat yaptık” diye konuştu.