Sektörde yaygın adı ile kredi skoru, tüketicinin KKB’de yer alan bilgilerinin değerlendirilerek bireylerin risklerini göreceli rakamsal bir değer olarak ortaya koyar. KKB kredi notu’nun amacı, bireyleri öngörülen riskleri açısından rakamsal bir değer vererek bir sıralamaya koymaktır. Bir kişinin kkb kredi notu’nun bir başkasına göre düşük çıkması bu kişinin geçmişinde mutlaka ciddi bir ödeme sorunu yaşamış olduğu anlamına gelmez. Örnek vermek gerekirse geçmişe dair kredi geri ödemelerinde hiçbir sorun yaşamamış iki kişiden birinin bankalarla daha fazla sayıda ve daha eskiden devam eden kredi ilişkisi bulunuyorsa, bulunmayan kişinin kredi notu bulunan kişiye göreceli olarak daha düşük çıkacaktır. Bunun sebebi, borcuna olan sadakatine ilişkin diğer kişiye göre KKB veritabanında kayıtlı daha az bilgi bulunmasıdır.
KKB kredi notu bir referans değer olsa da, unutulamamalıdır ki nihai bir referans değildir. Kişilerin kredi başvurularıyla ilgili olumlu ya da olumsuz karar vermek için sınırların nereden çekileceği ve kredi notuna ek olarak başka hangi kriterlerin dikkate alınacağı tamamen kredi veren üye kuruluşların insiyatifindedir.
KKB kredi skoru, risk raporunun olumlu ve olumsuz bilgiler ile tüm içeriğinin tek bir rakamsal değer olarak gösterimidir. Kişinin kreditibilesinin ilgili ay itibariyle çekilmiş resmi gibidir. Rakamsal değer, yani skor ne kadar yüksekse kişinin geçmiş kredi geri ödeme performansı ve borcuna sadakati o kadar olumlu olarak değerlendirilir. Skor ne kadar düşükse, skor sahibinin ilgili kurumlarla borç-alacak ilişkisinde ve bu firmalara olan borçlarına sadakati hakkında değerlendirme yapan firmanın zihninde o kadar soru işaretine yol açar.