Karekod QR Code uygulamaları mobil bankacılık ve ATM’ler ile beraber kartsız para çekmek için kullanılmaya başlamadan önce, mikrositeler, web siteleri, webde yer alan dökümanların lokasyonları veya mobil uygulama adreslerine yönlendirme amaçlı kullanıldı. Ama son kullanıcı tarafından bir türlü benimsenmedi.
Karekod kullanarak yönlendirmeden faydalanbilmek için son kullanıcının karekod okuyucu bir uygulamayı ya indirmesi ya da önceden indirmiş olması gerekiyordu. Akıllı telefon sahiplerinin önemli bir kısmı 16 gb’lık kapasitede telefonlar tercih ediyor. Yüksek çözünürlükte kameralar ile çekilen resim ve videolar kısa sürede birikerek bu telefonlarda yer ihtiyacı doğuruyor.
Bunun neticesinde cihazda yer açmak amacıyla karekod okuyucu gibi kullanım frekansı gerçekten düşük uygulamaların telefonda barınma süresi çok uzun olmuyor. Hal böyle olunca karekod ile karşılaşan bir akıllı telefon kullanıcısı kodu okutmak için bir uygulama bulup indirmek yerine yoluna devam etmeyi tercih ediyor. İşte bu yüzden karekodlar için uzun yıllar denenmesine rağmen son kullanıcı açısından tercih edilecek bir kullanım alanı bulunamadı. Doğru kullanımının bulunması için bankacılığın bu işe doğru motivasyon ile yaklaşması gerekiyordu. Bankacılık sektörü sayesinde mobil bankacılık uygulamaları bu teknolojiyi alarak gerçek bir fayda sağlayacak şekilde kullanımına imkan sağladı. yanlış anlaşılma olmasın karekod ile atm üzerinden kartsız para çekme işlemlerini kastediyorum. İnternet bankacılığına giriş yapmak gibi garip uygulamayı kastetmiyorum.
neden karekod ile para çekilmeli.
ilk sebebi sağladığı pratiklik. Günümüzde bir çok insan evden çıkarken cüzdanını unuttuğunda eğer nakit ihtiyacı yoksa geri dönmüyor. Ama telefonunu telefonu unutma olasılığı cüzdanı unutma olasılığıdan daha düşük unuttuğunda geri ödeme olasılığı daha yüksek. Karekod ile para çekmek bu cüzdanınızı unuttuğunuz durumlarda size kolayca günlük ihtiyacınız için gerekli olan parayı çekmenize imkan sağlıyor. Tek ihtiyacınız telefonunuz ve ona kurulu bankanıza ait mobil uygulama.