Adios programı, 75 ve 110 TL üstüne 5 TL’lik seyahat programı eklendiğinizde ücret açısından daha hesaplı ve çarpılan katsayı açısından 3 ile dikkat çekse de, standart worldpuan kazanımları açısından özel kampanyaları takip etmeseniz gerekli puanı biriktirmek için çok harcama yapmak gerekiyor.
Wings programı ise eskisi gibi değil. Eskiden sabit mil şablonu kullanılırken, şimdi tamamen bilet ücretine bağlı bir hale getirilmiş. Dolayısıyla kendisini diğer programlardan ayıran mevsimsel fiyat artışlarından etkilenmeme avantajı ortadan kalkmış. Ancak chip-para kazanımlarının da ay sonlarında otomatik olarak millere çevrilmesi ve 75 110 TL olan kart ücretleri eğer iyi bir fiyata bilet bulursanız avantajlı bir fırsat sunabilir.
İş bankası Maximiles programı mil kazanımı açısından 100 TL’ye 1 mil gibi çok avantajlı olmayan bir oran sunuyor olsa da, bilet almak için istenen miller açısından en avantajlı oranları sunuyor. Bu şu anlama geliyor, Avrupa veya amerika bileti için maximiles kredi kartıyla yapılması gereken alışveriş tutarı en hesaplısı tabi shop&Miles amex sahibi olup, tüm kredi kartı harcamalarınızın önemli bir kısmını amex ile yaptığınız mükemmel bir dünyayı dahil etmezsek maximiles kart ücretleri açısından da hesaplı bir resim çiziyor. Ama iş bankası da bu avantajlı uygulamada değişikliğe gider mi emin olamıyoruz. Malum, iş bankası bu sene başında aniden işceple yapılan para transferlerinden ücret almaya başladı.
Benzer bir hamleyi burada yapmayacağını kim söyleyebilir.
Kart ücretleri açısından bakıldığında bu tür programların Gold kart ve üstündeki kart müşteri profillerine uygun olarak tasarladığını görüyoruz. Yurt içi uçak biletleri için kart ücreti diğerlerine göre yüksek seyreden bu programlara katılmak yerine, havayolu şirketlerinin kampanyalarını takip etmek daha mantıklı olabilir.