ABD hazinesi tarafından gerçekleştirilen tahvil ihracı.

St. Louis fed başkanı kathleen o neill paese daha sıkı mali koşulların gerekli kısıtlamayı sağlayıp sağlamayacağının henüz belli olmadığını söyledi. Fed yönetim kurulu üyesi lisa cook da dünya genelinde jeopolitik gerilimindeki artışın avrupa ve çin’de halihazırda zayıf olan büyümeyi daha da kötüleştirebileceğini ve etkilerinin ABD ekonomisinin gidişatını değiştirebileceğini belirtti. Fed yönetim kurulu üyesi michelle bowman gelen verilerin enflasyondaki ilerlemenin durduğunu veya enflasyonu zamanında yüzde 2’ye düşürmek için yetersiz olduğunu göstermesi durumunda daha fazla faiz artımını desteklemeye açık olduğunu belirtti. Bowman tahvil faizlerinde eylül ayından bu yana yaşanan artışın finansal koşulların sıkılaşmasına yol açtığını kaydetti.
Fed yönetim kurulu üyesi christopher waller da tahvil faizlerinde son haftalarda görülen artışın tahvil piyasası için depremden başka birşey olmadığını aktardı. Waller ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekteki yüzde 4,9’luk büyümesinin ise Fed’in bir sonraki politika hamlesini değerlendirirken izlenmesi gereken bir performans olduğunu dile getirdi. Dallas fed başkanı lorie logan ise finansal koşulların enflasyonu düşürmek için yeterince sıkı olup olmadığını değerlendirmek için bankanın geçen haftaki toplantısında politika faizinin sabit tutulmasını desteklediğini ancak mücadelenin henüz kazanılmadığını ifade etti. Öte yandan ABD hazinesi tarafından gerçekleştirilen tahvil ihracında talebin beklentilerin altında kalmasıyla ABD’nin 30 yıllık tahvil faizi, yaklaşık 7 baz puan yükselerek yüzde 4,76’ya çıktı. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi de yaklaşık 9 baz puan yükselerek yüzde 4,60’a çıktı.
Emtia fiyatlarında ise oynaklık devam ederken, brent petrolün varil fiyatı, haftayı yüzde 4,2 düşüşle 81,4 dolardan tamamladı. Altının ons fiyatı ise yüzde 2,8 düşüşle haftayı 1,938 dolardan tamamladı. Kripto para birimi bitcoin 37 bin 972 dolarla son 18 ayın zirvesini test etti.