TEB’den 10 yılda 2 binden fazla girişimciye destek.

2013’te hayata geçirdiği girişim bankacılığı ile inovatif iş fikirlerini ekonomiye kazandırmak ve girişimcilik ekosistemini geliştirmek için çalışan türk ekonomi bankası TEB 10 yılda 2 binden fazla girişimciye destek verdi. Banka bu girişimcilerin toplam 713,7 milyon TL yatırım almasına ve 191 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmesine aracılık etti. Programa katılan girişimcilerin yüzde 13’ünden fazlasını kadın girişimciler oluşturdu. Desteklenen girişimlerin yüzde 40’ının anadolu kökenli olması bölgesel fırsat eşitliğini ve girişimcilik ruhunu her köşeye taşıma hedefinde elde edilen başarıyı gösteriyor. Bu yıl ise geniş yelpazede sunulan desteklerle 200 erken ve ileri aşama firmaya ulaşılarak girişimcilik ekosisteminde sürdürülebilir bir büyüme ve gelişim sağlanması amaçlıyor.
Kapsamlı program TEB girişim bankacılığı ile girişimcilere kapsamlı destek sunarak inovaktif fikirlerin katma değerleri işlere dönüşmesi katma değerli işlerin yatırımcılarla buluşması ve hayata geçirilmesine katkıda bulunuyor. Girişim bankacılığı çatısı altında girişimcilere özel finansal ürünlerinin yanı sıra eğitim danışmanlık networking yurtdışına açılma gibi finansal olmayan hizmetler sunan TEB tekno girişimciler kadın girişimciler ve çevreci girişimciler için de özel hizmetler geliştiriyor. TEB girişim bankacılığı girişimcileri her aşamada desteklemek üzere kapsamlı bir program yelpazesi sunuyor. Bu programlar girişimcilere iş fikirlerini gerçek dünyada uygulanabilir, sürdürülebilir ve başarılı işletmelere dönüştürmeleri için gereken her türlü desteği sunuyor.
7 ilde girişim evi Ülke genelinde daha fazla girişimciye ulaşmak amacıyla temelleri istanbul’da atılan girişim evi konseptini TİM iş birliğiyle anadolu’nun farklı illerine de taşıyan TEB bugün 7 ildeki TİMTEB girişim evleri ile türkiye’nin en yaygın ve kapsamlı girişimcilik programlarının sahibi konumunda. TİM TEB girişim evleri’nde teknoloji şirketlerinin sürdürülebilirliği ve hızla büyümesini sağlamaya yönelik özgün programlar geliştirilerken green up sürdürülebilir yeşil büyüme programı ile sürdürülebilirlik konusunda çalışan girişimler destekleniyor.TİM TEB girişim evleri ile teknoloji girişimlerinin sayısını artırma işletme ömürlerini uzatma, yüksek teknolojili ürünlerin toplam ihracattaki payının çoğalması amaçlanıyor. Anadolu’daki teknoloji girişimcilerinin ekosistemdeki gücünü artırmak, girişimcilikte bölgesel fırsat eşitliğine katkı sunmak da hedefler arasında yer alıyor.