KKB risk raporu olumsuz performans.

KKB risk raporu’nun tüm dünyada farklı isimlerde ve şekilde uygulandığını görüyoruz. Ülkemizde ise gerçek kişiler sadece kendilerine ait KKB risk raporu’nu erişebilecekler. Üçüncü kişilere ait bu tür bilgilere ulaşmak istiyorsanız, söz konusu kişiden KKB risk raporu temin etmesini talep etmeniz gerekecek. Kişisel bilgilerin gizliliği açısından bu başlangıç için etkili bir önlem.
KKB risk raporu’nda sadece olumsuz performans bulunmuyor. Zamanında ödenen kredi ve kredi kartı performansının yanı sıra, talep eden kişinin isteğine bağlı olarak kredi limiti bilgisi de raporda yer alabilecek.
Kullanım alanı açısından potansiyel yüksek
KKB risk raporu için aklımıza gelen ilk kullanım alanı, hiç şüphesiz kredi / kredi kartı başvurularında alınan red cevaplarının sebebini bulmak olacaktır. Günümüzde olumsuz kredi, kredi kartı performansı nedeniyle başvurusu reddolan ancan bunun neden kaynaklandığını bulamayan kişilerin sayısı çok fazla. Bu kişiler artık KKB risk raporları’nı alıp inceleyerek sorunun nereden kaynaklandığını görüp, düzeltici aksiyon alabilecekler. Bunun yanısıra bir ortaklığa başlarken, evinize kredi alırken, vadeli mal satarken bu tür raporları muhattabınızdan talep edip inceledikten sonra daha sağlıklı karar vermeniz mümkün olacak.

Risk raporu nereden alınır.
Teorik olarak 10 eylül 2012 itibariyle risk raporunu tüm üye bankaların şubelerinden ve bazı bankaların internet şubelerinden, hatta ATM’lerinden belirli bir ücret karşılığı almak mümkün. Pratikte ise KKB risk raporu’nu belirlenen formatta çıkarabilen banka sayısı çok sınırlı. KKB ayrıca bu bilginin kendi sitesi üzerinden temin edilebilmesi için de çalışmalara devam ediyor. Unutmayın, bankalardan sadece şahsınıza ait risk raporunu talep edebilirsiniz.