40’ından sonra dikkat etmeniz gereken finansal konular.

Bütçe yapmak
Profesyonel yaşamda olduğu gibi kişisel yaşamda da bütçe yapmak kritik önem taşır. Bütçe gelirleri ve giderleri ortaya koyup, belli hedefler ve ihtiyaçlar doğrultusunda harcama yaparken bu hedeflere uygun ilerlemenizi sağlar. Bütçe yaparken birikim esastır. Eğer aileden büyük varlık sahibi değilseniz, hayatta sahip olacağınız her şey çalışarak ve aileden büyük varlık sahibi değilseniz, hayatta sahip olacağınız her şey çalışarak ve aileden büyük varlık sahibi değilseniz, hayatta sahip olacağınız her şey çalışarak ve aileden büyük varlık sahibi paralarla elde edebilirsiniz. Bütçe yapmaya genç yaşta başlamak gerekir. ama eğer bu zamana kadar yapmadıysanız, özellikle 40 yaşından sonra günlük olarak yaşamak yerine, gelecekle ilgili hedeflerinize uygun bütçe yapıp buna sadık kalmanız gerekir. Unutmayın, bu yaştan sonra gelecek artık daha da yakındır.
Gayrimenkul sahipliği
İnsanın barınma ihtiyacı, ihtiyaçlar hiyerarşisinde üst sıralarda yer alır. 40 yaşına geldiğinizde, barınma ihtiyacınıza yönelik gayrimenkul sahipliğine yönelik harekete geçmenizde fayda var. Bu süre içinde bir eviniz olmasa da konut kredisiyle bir ev alabileceğiniz peşinat ve biraz daha fazlasına sahip olmanız gerekir. Kira geçici bir alabileceğiniz peşinat ve biraz daha fazlasına sahip olmanız gerekir. Kira geçici bir çözümdür ve kira ödemeleriniz sadece ve sadece ilgili dönem için barınma ihtiyacınızı sağlayacaktır. İnsanlar yaşlandıkça gelirlerinin azalacağı gerçeğini bilerek, ilerki yaşlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayacak bir yatırım yapmalıdırlar.
Kredi kartı borcu ile yaşamak
Kredi kartı bir ödeme aracıdır. Eğer düzenli olarak kredi kartınıza faiz ödüyorsanız,
kredi kartınızı yanlış ve amacı dışında kullanıyorsanız, ayağınızı yorganınıza göre uzatmıyorsunuz demektir. Sahip olduğunuz gelirinize uygun yaşamak yerine kredi kartının ek fayda olarak sağladığı finansal kaldıracı, normalde sahip olmadığınız bir yaşam standartını sürdürmek için kullanıyorsanız demektir. Özellikle 40 yaşından sonra yaşam tarzının böyle bir finansman yöntemiyle sürdürülmesi mümkün değildir. Yaşam tarzınızı yükseltmek için bir ödeme aracının ek özelliklerini değil, tasarruf ve birikimin devamlı olduğu, birikimin belli tutarlara ulaştıktan sonra risk algınıza uygun bir yatırıma yönlendirdiği bir yol izlemeniz gerekir. Eğer düzenli olarak kredi kartı borcunuzda faiz kalemleriyle karşılaşıyorsanız, bu borçlanma stratejisini sonlandıracak bir planı hızla harekete geçirerek borçtan kurtulmanız gerekir. Gerekirse bir süre kredi kartı kullanmayı bırakın.