Kredi kartı alışveriş sigortası.

Bu ürünün gerçekten tüketici memnuniyetini artırdığını düşünüyoruz. Kredi kartı ile yapılan alışveriş sonrası faturanızı ve fişinizi 60 gün saklamak için bundan iyi bir neden olamaz. Günümüzde birçok bankanın tele satış ekipleri, bu teminatları ücreti olarak satmak isterken, bazı bankalar belli segmentteki ürünlerine bu hizmeti ücretsiz sunması dikkat çekiyor. Belli kredi kartı müşterilerine ücretsiz olarak alışveriş sigorta teminatı veren bizim tespit ettiğimiz bankaların arasına Yapı kredi yer alıyor. Yapı kredi: World card gold club, play club, travel club, platinum club, crystal club, koçailem worldcard, fenerbahçe worldcard, fenerbahçe worldgold, fenerbahçe worldplatinum sağlıyor. Benzer teminatları yine bir başka sektör lideri olan Garanti bankası bonus premium ve bonus platinum, flexi card, american express kartları için, TEB de bonus platin kart sahipleri için vermeye devam ediyor. Yukarıda bahsi geçen bankalardan bu teminatın verildiği kredi kartlarından birine sahip olmanız durumunda, sizin için önem arzeden ve banka tarafından verilen teminatlar dahilinde bulunan harcamalarınızı bu kartlardan yapmak avantajlı olacaktır.
Ferdi kaza sigortası
Sigorta sektörünün temel ürünlerinden biri. Bankaların çoğunlukla “başınıza talihsiz bir kaza gelmesi durumunda kredi kartı borcunuz sevdiklerinize yük olmasın” teması ile satmaya çalıştıkları bu ürün, bilinçli bir tüketici için belli şartlar altında güvence altına alınması gereken bir risk. Öte yandan bunu yaparken tek bir kredi kartı almak yerine, bir sigorta şirketinden bir senelik brüt geliriniz karşılığı sigorta almak çok daha hesaplı olacaktır.
Sonuç olarak kredi kredi kartı işsizlik sigortası teminatları dışında diğer riskler için teminat almak isteyen tüketicilere önerimiz, bankaların satış ekiplerinden değil profesyonel sigorta acentelerinden bu konuda ciddi hizmet veren internet sitelerden konuyla ilgili araştırma yapmaları.
Kredi kartı seçimi
Kredi kartı piyasasında bu kadar çok kredi kartı varken en uygun kredi kartını seçmek bazen kafa karıştırıcı olabiliyor. Türk tüketicisinin kredi kartı kullanımı tercihleriyle ilgili yaptığımız anket sonuçlarında gördük ki, taksitli alışveriş imkanı bu tercihlerde bir numarayı tartışmasız kazanmış durumda. Bu durumda taksitli işlem imkanının geniş olduğu bir markayı tercih etmek ilk mantıklı seçenek gibi gözüküyor. Kredi kartı pazarında liderlik için mücadele eden iki büyük marka dışında kalan kredi kartı markalarında sürekli bir taksit avantajı olan üye işyerlerine uzun süredir rastlayamıyoruz. Dönemsel bazı kampanyalar mevcut ama bunları takip etmek tüketiciler için mümkün olmuyor. Kredi kartı marka ağlarında aynı zamanda farklı bankalar acquiring hizmeti de verdiklerinden, bu kartları kullanırken avantajlı oranlarla karşılaşma olasılığı daha bir mümkün geliyor.