Finansbank Fix card başvurusu.

Finansbank, yıllık kart ücreti olmayan yeni ürünü Fix Card’ı müşterilerine sunduğunu duyurdu. Aynen Cardfinans gibi fix card ile de finansbank POS’u bulunan üye işyerlerinde taksitli alışveriş yapabiliyor ve Parapuan kazanabiliyorsunuz.
Ürünün en büyük özelliği yıllık kart aidatı olmaması. Ancak faiz ve ücretleri dikkatle incelediğimizde bilinçsiz kullanım halinde neredeyse yıllık kart ücreti geçebilecek bazı masraflara katılamanız gerektiğini görüyoruz. İşte fix card’ın fix ücretleri ve yorumlarımız; Kart basım ve gönderim ücreti 5 TL. Yıllık ücret almıyoruz ama kartınızın basımı ve gönderiminin bize bir maliyeti var. Bunun için ufak da olsa bir ücret talep ediyoruz. İşte finansbank’ın bu 5 TL’lik ücreti talep ederkenki mantığı bu. Yıllık kart ücreti yerine bir kere verebilmek 5 TL ödemek çok da önemli değil. Ama gelin diğer masraflara bakalım.
Basılı ekstre gönderim ücreti; 1 TL, e-ekstre gönderim ücreti : ücretsiz
Eğer interaktif dünyaya uzaksanız bunun size maliyeti 1 TL. Bankaların kredi kartı harcama tutarını gösteren hesap ekstresi gönderimi konusunda kanun şöyle diyor; kurulca belirlenecek usül ve esaslar çerçevesinde, kredi kartı hesap özeti düzenlemesi, yazılı veya kart hamilinin talebi üzerine elektronik ortam veya başka etkin yollarla bildirilmesi zorunludur.
Finansbank da kanuna uygun olarak da ” ben size ekstre gönderirim, her bastığım ekstre için de 1 TL alırım, ancak ekstrenizi email ile almak isterseniz o zaman para almam” diyor. Eğer hala bir email adresiniz yoksa senelik 1 TL x 12 = 12 TL ekstre ücreti ödemeye hazır olun.
Geçmiş dönem ekstre ücreti 1.50 TL
Diyelim ki son ekstrenizi kaybettiniz. Borcunuzu ödemek istiyorsunuz ama ne kadar borcunuz olduğunu bilmiyorsunuz. Eski hesap özetinizdeki harcama kalemlerini görebilmek ve toplam borç tutarını öğrenmek sadece 1.50 TL Halkbank ve PTT kanalıyla yapılan ödemelerin bankaya bir maliyeti olduğunun farkındayız. Ama Finansbank’ın kendi şubesinden yapılan borç ödeme işlemi için 2.50 TL istenmesi biraz insafsızca buluyoruz. Evet bankanın kendi şubesinden yapılan ödemenin de bir maliyeti var, ama bunu kart ücreti almıyorum bahanesiyle müşteriye yansıtmak biraz acımasızca. ATM ve internet şubesinin nasıl kullanıldığı konusunda bir fikriniz yoksa acil olarak öğrenmeniz gerekiyor.yoksa yılda 2.50 TL x 12 = 30 TL ödemeniz gerekiyor. Gecikme bildirim ücreti : 2 TL Eğer Fix card alacaksınız iyi bir müşteri oluna ve asgari tutarı mutlaka ödeyin. Yoksa finansbank maliyeti kuruşlarla ifade edilen gecikme bildirim SMS’i için sizden 2 TL tahsil etmekte hiç tereddüt etmeyecektir.