Yapı Kredi taksitçi kart başvurusu.

Kredi kartı kullanan tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuların başında yer alan sözde ücretsiz kredi kartı fix card ve ona yakın tarihlerde lansmanı yapılarak yenilenen flexi card’ı yazılarımızı takip edenler hatırlayacaktır. Kredi kartı kullanımıyla ilgili olarak tüketicilerden gelen reaksiyonları değerlendirerek buna uygun ürün geliştiren bankaların arasında yapı kredi de taksitçi kart ile katıldı.
BKM tarafından düzenli olarak yaptırılan ve basın bültenleri aracılığıyla sonuçları açıklanan kart monitör adında bir yayını mevcut. Bu çalışma, BKM üzerinden geçen kredi kartı cirosu, bankaların dönemsel olarak BKM’yle paylaştıkları bilgiler ve kredi kartı kullanıcılarıyla yapılan anketlerin bir arada analiz edilmesiyle ortaya çıkıyor. BKM Hemen her sene bu araştırmalarda çıkan sonuçlar aynı olmakla birlikte raporu farklı bir anlatımla sunarak yeni bir bilgi ortaya çıkarılmış izlenimi yaratmaya çalışır. Mesela kredi kartlarıyla taksitli alışveriş özelliğini hayata geçirdiğimiz tarihten beri, kredi kartlarıyla ilgili en faydalı özellik olarak liderlik koltuğunu kimseye kaptırmış değil. Öyle ki kredi kartı taksit özelliği veya taksit sayısı birçok tüketicinin kasada hangi kartı kullanacağına karar vermesinde en önemli etken olarak dikkat çekiyor. Birçok tüketicinin kasada hangi kartı kullanılacağına karar vermesinde en önemli etken olarak dikkat çekiyor. Birçok tüketici alışveriş yaptığı mağazada en fazla taksit veya avantaj imkanını hangi kredi kartının sunduğu sormayı alışkanlık haline getirmiş durumda.
Yapı Kredi de bu tercihi dikkate alıp taksitçi kart ile kart sahiplerine alışveriş yapılan mağaza Yapı Kredi üye işyeri olsun olmasın, 3 taksit avantajı sunmaya başlıyor. Tabii bu hizmeti alabilmek için bazı şartların oluşması gerek. Öncelikle Yapı Kredi üye işyeri olmayan mağazalarda 3 taksit imkanından faydalanabilmek için alışveriş tutarının 100 TL ve üzerinde olması gerekiyor. Alışveriş yapılan mağazanın Yapı Kredi üye işyeri ağına bağlı olması durumunda taksitçi kart sahipleri halihazırda verilen taksit imkanından üzerine ilave 3 taksit imkanı sağlıyor. 100 TL’nin altında yer alan harcamalar da ise üye işyerinin yapmış olduğu şartlarla işlem gerçekleşiyor. Kredi kartıyla taksitli alışveriş imkanı yaygın üye işyeri ağını gerektirir. Peşin yapılan alışverişlere bir bedel karşılığında taksit imkanı sağlamak ilk olarak Yapı Kredi tarafından sağlanan bir imkan değil. Aslına bakarsanız bu konuda öncülüğü Citibank’ın yaptığını çok net hatırlıyoruz. Kredi kartlarında acquier bacağına girmeyi tercih etmeyen Citibank taksit özelliği nedeniyle ciro kaybetmeye başladığında müşterilerine benzer bir alternatifi yıllar önce sunmaya başlamıştı. Birçok banka tarafından bu özelliğin dönem dönem müşterilere SMS yoluyla veya kampanyalarla teklif edildiğinde de rastladık. Üye işyeri olan mağazalarda ilave ek taksit özelliği de yine bilinen bir uygulama. Garanti, Yapı Kredi, Akbank veya İş bankası hatta bazı durumlarda Finansbank gibi yaygın üye işyeri olan kredi kartlarından birine sahipseniz ve size yapılan kredi kartlarıyla ilgili teklif veya kampanyalara biraz kafa yorduysanız, ortada yeni bir buluş olmadığını görebilirsiniz.