Cardfinans sıfır faiz güzelliği.

Kampanyanın ismi sıfır faiz güzelliği ama bu kampanyadan para ödemeden yararlanamıyorsunuz. Kampanya ücreti aylık vergi dahil 5,24 TL ve o ay sıfır faiz imkanından yararlanacak bakiyeniz olmasa bile ilgili ay için ücret alınıyor.
Kampanyadan yararlanmak için Cardfinans sahiplerinin 4440900 finansbank telefon bankacılığı’ndan ve Finansbank ATM’lerinden kampanyaya katılmaları gerekiyor.
Kampanyaya kaydolduğunuz kredi kartınızın hesap kesim tarihlerde, herhangi bir finansbank kredi kartınızda gecikme olması halinde, o aya ait sıfır faiz imkanından yararlanamıyorsunuz, ancak aylık kampanya ücreti yansımaya devam ediyor.
Kaydolduktan sonra kampanyadan çıkmanız durumunda, çıktığınız kampanyanın süresi dolana kadar kampanyaya tekrar giremiyorsunuz. Kampanyadan 6 ekstre dönemi dolmadan çıkmanız durumunda, kalan aylara ait aylık kampanya ücretleri tek seferde ekstrenize yansıtılıyor ve kampanyadan çıktıktan sonraki ekstrelerinizde kampanya avantajlarından faydalanamıyorsunuz.
Kampanyaya tek bir kart ile kaydolabiliyorsunuz. Kampanya dönemi içinde, kampanyaya kaydolduğunuz kartın hesap kesim tarihinde değişiklik yapamıyor, kampanyayı başka bir kartınıza transfer edemiyorsunuz.
Öncelikle şunu belirtelim, eğer kampanya kurallarına eksiksiz uyduğunuz sürece sorun yok. Diyelim ki 1250 TL Kart borcunuz var. Hesap kesim tarihinden sonra bunun asgari tutarı olan 250 TL’yi yatırdınız. Kampanya uyarınca geriye kalan 1000 TL’nin yarısı olan 500 TL’ye 6 ay boyunca faiz işlemeyecek. 500 TL’nin bir aylık faizi yaklaşık olarak 12 TL. Bundan sonra kampanya ücreti olan 5.24 TL’yi düşerek yaklaşık 7 TL’lik faizden kurtulmuş oluyorsunuz. Ama finansbank’ın tüm kampanyalarında olduğu gibi bunda da eksik bilgilerinin veya bilgilendirilen müşteriler tarafından kolaylıkla atlanabilecek ve unutulduğunda bankaya çok büyük karlar kazandırabilecek, kurnazca düşünülmüş detaylar var. Zaten bizim de asıl eleştirdiğimiz nokta bu; kampanyanın, sayıca çok fazla olan ve kuralları tam olarak bilmeyen müşterilerin sırtından kazanılacak para üzerine kurgulanması.