Kredi kartı internet şubesi olan bankalar.

Her ne kadar bankalar hesap kesim döneminde belirtilen adreslere ekstre yollasalar da, müşteriler dönem içindeki harcamalarını ve dönem borçlarını öğrenmek için sıklıkla internete başvuruyorlar.
Ancak ne yazıkki bankaların pek azı kredi kartına özel internet şubesi hizmeti sunuyorlar. Talep arttıkça geliştirme için gerekli kaynağı ayırarak bu hizmeti verecek bankaların artacağını düşünüyoruz. Ancak şimdiye kadar bizim bulabildiğimiz kadarıyla sadece 4 banka kredi kartına özel internet şubesi hizmeti veriyor.
Borç ödeme / izleme: Borç ödemesi, Güncel Dönem İşlemleri, Hesap özeti, Güncel kart bilgileri, Puan bilgileri, Otomatik ödeme talimatı işlemleri, Bekleyen provizyon işlemleri, Dekontlar, Yıllık Üyelik Ücreti İşlemleri
Müşteri hizmetleri: Hesap kesim tarihi değişikliği, elektronik hesap özeti işlemleri, Kartsız Alışveriş Yetkisi, Alışveriş sigortası talep formu, Harcama ve Nakit avans itirazı, Play Turkcell GSM no, yurt dışı ve duty free taksit yetkisi, başvuru izleme, sanal kart, kart/program/özellik işlemleri Diğer bankalar anasayfalarından görünür bir bağlantı veya ayrı bir internet sitesinden giriş imkanı sunarken, Akbank kredi kartı ile giriş adımını bireysel internet şubesi bağlantısı altında koymayı tercih etmiş.
Akbank’ın internet şubesine kredi kartı ile giriş yapmak için kart no ve son kullanma tarihi bilgilerini doldurmanız gerekiyor.
Güvenlik için bilinçli olmak şart
Daha önce bu sayfalarda sıklıkla bahsettiğimiz gibi, kötü niyetli kişiler kredi kartı müşterilerini dolandırmak için her yönteme başvuruyorlar. Kredi kartı bilgilerini ele geçirmek için en sık kullanılan yöntem phishing. Bu yöntemde dolandırıcılar bankanın internet şubesine benzeyen sahte bir sayfaya hatta bazen bu sayfayı google reklamları aracılığıyla duyurarak kredi kartı borcunu öğrenmek isteyen kişileri hedefliyorlar. Sahte banka sayfasındaki alanları dolduran kurban, kredi kartı bilgilerini kendi eliyle dolandırıcılara vermiş oluyor.
Kart no, şifre ve son kullanma tarihi gibi bilgileri talep ettiği için kredi kartına özel internet şubeleri de phishing yöntemiyle dolandırıcılık yapmak için bir firsat sunuyor.
Phishing’e yakalanmamak için kredi kartı internet şubesine mutlaka bankanızın resmi web sitesindeki linklere tıklayarak giriş yapın. Borcumu öğreneyim derken, daha çok borca batmayın.