Hesap kesim tarihinde yapılan harcama.

Tüketicilerin kredi kartı kullanırken özellikle merak ettikleri konuların başında, yapılan harcamayı bir sonraki hesap kesim tarihine nasıl öteleyebilecekleri geliyor. Bununla ilgili açıklayıcı olduğunu düşündüğümüz bazı bilgileri yayına ilk başladığımız dönemlerde paylaşmıştık. Ancak o dönemden bu güne kredi kartı uygulamalarında yaşanan bir takım değişiklikler, bazı güncellemeleri sizinle paylaşmamızı gerektiriyor.
Kredi kartı hesap kesim tarihinde yapılan harcamanın bir sonraki hesap özeti dönemine ötelenip ötelenmesinde en belirgin faktör hiç şüphesiz işlemin geçtiği POS cihazıdır. Alışveriş yapılan kredi kartının POS cihazıyla aynı bankaya ait olması durumunda, hesap kesim tarihinde gerçekleştirilen alışveriş işlemi o gün düzenlenecek ekstreye yansıyacaktır.
Ortak pos işlemlerine dikkat
Son bir kaç sene içerisinde özellikle zincir mağazalarda ortak POS kullanımı artmaya başladı.
Ortak pos, birden fazla bankanın POS uygulamalarının tek bir POS cihazı üzerinde çalışmasına imkan veren bir çözümdür. Bu tür POS’lar, üye işyerlerinde özellikle kasaların olduğu yerlerde alan açması açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Bunun yanısıra bir çok bankaya ait işlemin tek bir cihaz açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra bir çok bankaya ait işlemin tek bir cihaz üzerinden yapılması, işlem yapanlar için kullanıcı önyüz farklılıklarından kaynaklanan sorunları önemli ölçüde azaltıyor.
Ortak POS kullanımı günümüzde özellikle, süpermarketlerde, büyük alışveriş zincirlerinde ve benzin istasyonlarında karşımıza çıkıyor. Ortak pos uygulamalarına şöyle bir göz attığımızda, İş bankası, Garanti, Yapı Kredi, Akbank, HSBC, Finansbank ve Citibank’ın Ortak POS çözümlerinde yer aldığını görüyoruz. Bu da aslında kredi kartı piyasasında yer alan tüm büyük kart markalarını kapsadığını gösteriyor.