Kart borcumu yapılandırdım, tekrar kredi kartı alınabilir mi.

Kredi kartı borç yapılandırması, günümüzde tüketicilerin oldukça başvurduğu bir finansman uygulaması halinde geldi. İlk olarak 2011 krizinin ardından karşımıza çıkan bu yöntem, aslında kredi kartı dönem borcunda belirtilen asgari tutarı bile ödeyemeyecek duruma gelen kart sahipleri için bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor.
Kredi kartı borcu nasıl taksitlendirilir.
Kredi kartı borcunu yapılandırmak için önce bankayla irtibata geçilmesi gerekir. Banka bu konuda size kendi belirlediği uygulamalar çerçevesinde yardımcı olacaktır. Birçok banka yapılandırma hizmetini genelde borcunun asgarisini ödemeyen müşterilere sunuyor. Yapılandırma kararı bankaya iletildikten sonra, kredi kartını veren bankanın yapılandırma prensipleri dahilinde eşit taksitlerde geri ödenmesi için banka ile borçlu arasında protokol yapılır. Kredi kartı kapatılır, borç bakiyesi sabitlenir. Karşılıklı protokol ile yapılandırılan borcun taksitlerinin ödenmemesi durumunda ise kanuni takip süreci hemen devreye girer, banka borcun tahsili için yasal sürece hemen başlar.
Kart borcumu yapılandırdım, şimdi ne olacak.
Diyelim ki kredi kartı borcunuzu yapılandırdınız ve borcunuzu bankayla karşılıklı mutabakata vardığınız taksit adet ve tutarlarına göre geri ödediniz. Bu durumda birçok tüketici gibi siz de borçların geri ödemesi tamamlandıktan sonra bankalarla kredi ilişkisine eskiden olduğu gibi devam edilebileceğinizi düşünseniz de, gerçek hayatta durum maalesef böyle olmuyor. Kart borcunda yapılandırmaya giden tüketiciler için, KKB kayıtlarında hakkında takip başlatılmış gibi bir kayıt yaratılır. Bankalar açısından baktığınızda bu mantık kendi içinde tutarlıdır da, zira kredi kartı borç bakiyesini kredi kartı kuralları içerisinde taksitlendirip faiz maliyetine katlanarak kapatan tüketicilerle, borcu ek protokolle kapatabilenler arasında bir değerlendirme farkı bu şekilde yaratılır.