Masrafsız e-ticaret BKM express.

Süreçten bahsetmişken, sistemi test ederken kart sahibi bacağında kayıt için iki farklı deneyim yaşadık. Yaygın kullanılan bir bankaya ait kredi kartını kolayca kaydederken, çok yaygın olmayan bir başka bankaya ait ek kartın onay SMS’ini almak mümkün olmadı. Ek kartın cep telefonu bilgisi boş geldiği için onay SMS’i elimizde geçmedi ve kartımızı kaybettirmedik. BKM’ye konuyla ilgili sorunu ilettik ama bu yazıyı kaleme aldığımız gün itibariyle sorunun devam ettiğini görüyoruz.
Masrafsız e-ticaret
BKM Express, kullanıcısından alışveriş sırasında yürütlen süreçlerin hiçbirinde, şifre doğrulama için gelen SMS de dahil olmak üzere bir ücret / masraf talep etmiyor. Kart sahipleri ve işyerleri için ücretsiz olması özelliği ile de benzer uygulamalardan ayrılıyor. BKM bu dijital cüzdan projesine maddi manevi önemli bir kaynak harcadı ve buradaki harcamaların geri dönmesi mevcut iş planıyla mümkün gözükmüyor, zira BKM bu projede beraber çalıştığı banka ve üye işyerlerinden de herhangi bir ücret talep etmiyor. Okyar tahaoglu, görüşmemizde bu projenin issuer bacağında da kart sahipleri için şimdi ve gelecekte bir maliyet söz konusu olmadığını paylaştı.
Bazılarının bileceği gibi BKM gelirlerini banka ve kredi kartlarıyla gerçekleştirilen “not-on-us” olarak tabir edilen işlemlerden elde ediyor. Yani sahip olduğunuz bir kredi kartı veya banka kartını başka banka POS’u veya ATM’si üzerinden kullandığınız zaman, işlem BKM takas sistemine gider. Burada gerçekleşen dijital mutabakat hizmeti karşılığı da BKM bir komisyon keser. BKM express sisteminin en büyük avantajlarından biri kartlarınızın kampanya, puan ve taksit imkanlarının online alışverişlerde kullanılmasına imkan vermesi. Bu da işlemlerin “on-us” işlem olarak geçmesi anlamına geliyor ki, BKM’nin burada bir geliri söz konusu değil.