BKM express.

Bankalararası kart merkezi BKM tarafından tanıtımı yapılan BKM express hakkında yayınladığımız makalenin ardından BKM yetkilileri bizimle irtibata geçerek bu ürünü neden çıkarttıkları hakkında görüşmek istediklerini belirttiler. Bu amaçla BKM Express ürün yönetimi müdür okyar tahaoglu ile yaptığımız telefon görüşmesinde ürünler ilgili aldığımız notları ve bir önceki makalemizdeki soruların yanıtlarını paylaşmak istiyoruz.
E-ticarette ödeme kolaylığı
BKM express gönüllü kayıt esasına göre çalışan bir sistem. İnternet üzerinden alışveriş yapmayı hedefleyen tüketicileri ve internet üzerinden sanal pos kullanarak ürün satan şirketleri bir araya getirerek, süreci güvenli ve daha kolay bir hale getirmeyi hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda BKM express, tüketicilere online alışverişlerinde her seferinde kart bilgisi vermeden işlem yapmasına imkan tanıyor ve aynı zamanda üye işyerlerine de işlemleri sanal POS üzerinden takip etme imkanı tanıyor.
Üye işyerleri BKM express’e kaydolunca sanal POS sahibi olmuyorlar, sadece mevcut sanal poslarını sisteme entegre etme imkanına erişiyorlar. Halihazırda en az bir tane sanal POS’unuz yoksa, BKM express sistemine üye işyeri olarak kaydolmanız mümkün değil.
İnternette güvenli alışveriş
Günümüzde bir çok online ödeme kolaylığı sağlayan firma kredi kartı bilgilerinizin tamamını sizden isterken, BKM express kart bilgilerinizin sadece bir kısmını sizden istiyor. Sistem, kart bilgisinin tamamının ve cep telefonu numaralarının banka güvencesinde korunmasını sağlaması açısından diğer online ödeme şirketlerine kıyasla önemli bir avantaja sahip.
İnternetten alışveriş anında da BKM Express’ten gelen kısmi kart bilgileriyle, mevcut altyapı üzerinden kartı veren bankada işlem tamamlanıyor. Kart sahipleri alışverişlerini kendilerine gönderilen tek kullanımlık şifre ile onaylıyorlar. Siz de farketmişsinizdir, bu süreçte BKM express kullanan kişinin, kredi kartının bulunduğu bankada kayıtlı olan telefonun yanında olması gibi bir zorunluluk söz konusu. İlk bakışta teorik olarak bu bir kısıt gibi gelse de, ülkemizde artık bir çoğumuzun cep telefonsuz dışarı çıkmadığnı düşünürseniz, bizce bu koşul pratikte çok da sorun teşkil etmiyor. BKM express böylece her alışverişte internette kart numarası paylaşma gerekliliğini ortadan kaldırırken, işlemi yapanın da gerçek kart sahibi olduğunu doğruluyor. Kart sahibinden başka kimsenin Express hesabını kullanmaması, bu uygulamayı benzersiz kılıyor.