Finansbank’tan yenilenen Fix Card’a Cardfinans one.

birçoğunuzun bildiği üzere tüketicilerin kredi kartlarıyla ilgili en çok şikayet ettiği konuların başında kredi kartı yıllık ücreti gelir. Finansbank 2010 yılının mayıs ayında bu talebe yönelik Fix Card’ı çıkartarak müşterilerine sundu. Kart aidatı olmayan bir kredi kartı olarak lanse edilen Fix Card tüketicileriden oldukça talep gördü. Biz de lansman sonrası hemen bu ürünü masaya yatırdık ve Fix Card’ın kart ücreti olmayan ancak kart basımına 10 TL, adrese yollanan kredi kartı ekstreleri için 2 tl ve finansbank şubelerine gidip ekstre borcunuzu yatırmanız durumunda 3 TL gibi maliyet unsurları taşıyan bir ürün olduğunu açıkladık.
Cardfinans one iptal, Fix card’la yola devam
Yazılarımızı takip edenler hatırlayacaklardır, aynı yılın aralık ayında Finansbank, kredi kartı ve banka kartı özelliklerini tek bir kartta toplayan cardfinans one isimli yeni ürününü tanıtmıştı. Ancak geçen süre içinde kredi kartı tarafında yöneticilerin değişiminin ardından, Cardfinans one personelin kullanımı dışında hayata geçmesi mümkün olmadan sonlandırıldı. Ürün çöpe gitti ama iki kartı birleştirme fikri elbette çöpe atılamazdı. Finansbank da bu özellikleri müşterilerinden oldukça talep gören Fix Card’a ekledi ve geçtiğimiz hafta yeni bir reklam kampanyasıyla birlikte yeniden kartın lansmanını yaptı.
Hem kredi kartı, hem banka kartı
Finansbank Türkiye’de kartlı alışveriş açısından bir ilki gerçekleştirdi. Banka fix card sahiplerine yurtiçi ve yurtdışı tüm pos ve ATM’lerde kredi kartı veya banka kartı uygulamalarından istendiğini seçerek işlem yapma imkanı sunuyor. Fix Card’ın ön yüzünde kredi kartı numarası, arka yüzünde ise banka kartı numarası yer alıyor.
Banka ve kredi kartı için sadece tek şifre kullanılıyor. Karta temassız işlem özelliği de eklendi ve 35 TL altındaki işlemlerde kredi kartıyla temassız ödeme yapılabiliyor.