HSBC ve Pegasus havayolları işbirliği.

HSBC ve Pegasus havayolları arasındaki işbirliğinin sona erdirilimesi iki tarafın ortak kararı veya taraflardan birinin kararıda olabilir. Bu işbirliğinin sonsuza kadar devam etmesini zaten beklemiyorduk. THY’nin sadakat programı miles&smiles programı için de bir kaç senede bir ihaleye açılarak olası bir iş birliiği için teklifler alındığını biliyoruz. Bu ihale süreçlerinin sonunda Garanti her zaman en yüksek teklifi veren banka olmasa da, bir şekilde ihaleyi alan banka olmayı başarmıştı.
Pegasus kart’ın başka bir banka ile devam edip etmeyeceği, programın resmen ne zaman sona ereceği ve sona eren bu program çerçevesinde taahhütleri devam eden müşterilerinin yükümlülüklerin ne olacağıyla ilgili bilgiler netleştikçe sizlerle paylaşıyor olacağız.
Konuyla ilgili HSBC web sitesinde henüz herhangi bir bilgi yer almasa da, her iki tarafın bu süreci tüketicileri mağdur etmeyecek şekilde organize etmiş olduklarını umuyoruz.
Pegasus havayolları’nın websitesindeki resmi açıklamada tahminlerinin doğruluğunu gösteren detaylar açıklanmış.
“HSBC ile ortak markalı kartımız pegasus kart ortaklığımız 20 mart tarihinde sona erecektir.İ
Pegasus kart sahibi misafirlerimiz bu tarihten sonra da pegasus plus üyesi olarak tüm ayrıcalıklara sahip olmaya devam edebilecekler.
Pegasus plus programı kapsamında bu tarihten sonra da uçuşlarından puan biriktirmeye ve biriken uçuşpuanlarını tüm uçuşlarda kısıtlara takılmadan kullanabilmeye devam edebilecekler.
Ayrıca, mevcut uçuşpuanlarını geçerlilik tarihi sonuna kadar diledikleri uçuşta kullanabileceklerdir. Pegasus havayolları olarak en kısa sürede uçuş dışındaki alışverişlerinizden de puan kazandırmaya devam edebilmek için yeni bir kredi kartı progamı üzerinde çalışıyoruz. Sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.”