Ön ödemeli kart çözümü.

İninal kart da bu alanda ihtiyaçlara hizmet vermek için tasarlanmış bir ön ödemeli kart çözümü.
Ürüne ait ücretlere bakarsanız, kartı satın alırken 5 TL’lik bir kart ücreti var. Buna ek olarak aylık 1 TL bir kullanım ücreti var. Ancak kartta bakiye olmaması durumunda bu ücret tahsil edilmiyor.
Tekrar bakiye yüklenmesi durumunda geriye dönük de bir tahsilat yapılması da söz konusu değil.
İninal kart’a yüklediğiniz para tutarı kadar kullanım yapabiliyorsunuz. Dolayısı ile sık kullanıyorsanız daha sık para yüklemeniz gerekebilir. Bu açıdan ininal karta yükleme yapabileceğiniz kanalların erişilebilir olması önem taşıyor. Bu kanalların bazıları ücretli bazıları ücretsiz.
İninal kart yükleme kanalları ve ücretlerine gelirsek,
PTT şubelerinde bulunan veznelerden yatırılan tutarın %1’i kadar bir ücret kart bakiyesinden düşer.
PTT ATM’lerinden kartınız kullanıp şifrenizi girmek suretiyle para yatırabilirsiniz. Yatırılan tutarın yine %1’i kadar bir ücret kart bakiyesinden düşer.
Migros, tansaş ve Migros. Jet kasalarından 2 TL ödemek suretiyle kartınıza para yatırabilmek mümkün.
YAY-SAT gazete satış noktalarından tutar bağımsız 2 TL ayrıca tahsil edilecek şekilde yükleme yapılabiliyor.
ING Bank ATM’lerinden kartsız işlemler menüsünden ücretsiz olarak para yatırmak mümkün.
ING Bank mobil cüzdan çözümü olan PARAMARA uygulamasında kartınızı tanımladıktan sonra bu cüzdana tanımladığınız diğer kredi kartları veya banka kartlarından ücretsiz olarak yapabiliyorsunuz.
PARAMARA uygulaması kullanım deneyimimi başka bir yazıda anlatacağım.

Websitesi veya mobil uygulama üzerinden ininal kartı bir TC Kimlik numarası, cep telefonu ve email adresi ile kaydetmeniz durumunda senelik kullanım için üst limit 5000 TL’ye kadar çıkıyor.
Kartı alışverişlerde kullanmak için bir şifreye ihtiyaç var. Şifre standart olarak kartın son dört hanesi. PTT AVM’lerinden bu şifreyi değiştirmek mümkün . İninal kart ile para çekmek şu aşamada mümkün değil, zaten olsa da muhtemelen komisyonlar nedeniyle çekmek mantıklı olmayacaktır.
Zaten çekeceğiniz bir parayı ücretini verip, yükleyip tekrar ücreti mukabilinde çekmenin ne anlamı var değil mi.