Bankacılık ürün ve servisleri.

81 milyonluk Türkiye’de yukarıda bahsettiğimiz 18 yaşın altında olup bankacılık ürün ve servislerini kullanamayan veya 18 yaşın üstünde olup herhangi bir banka hesabı bulunmayan, çalışmayan, kredi skoru düşük, faiz hassasiyeti olanlarla beraber yaklaşık 25 milyonluk bir kitleyi ödeme kartlı ödeme sistemlerinin sağladığı avantajlar buluşturması açısından önemli bir üründür.
Ön ödemeli kartlar kredi kartları gibi kredili bir ödeme aracı olmaması, ne yüklersen onu harcayabildiğin bir ödeme aracı olması nedeniyle kredi siciliniz de ön ödemeli kart sahibi olmanızı engellemiyor.
Seçtiğiniz markaya bağlı olarak farklılık gösterse de ön ödemeli kartlar maliyeti olan ürünler. Aylık hizmet ücreti, kart yükleme ücretleri, nakit çekme ücreti vs. gibi ücretler barındırıyor. ancak bunlar kullanıma bağlı olarak tasarlanmış maliyetler olması nedeniyle yıllık olarak bakıldığında kredi kartı yıllık aidatları ve hesap işletim ücretlerine göre düşük kalıyor. Eğer birikimimiz varsa mevduat faizlerinin geldiği şu noktada maliyetlerin önemli kısmını iki üç günlük faiz getirisi ile karşılamak mümkün.
dolayısıyla yüksek enflasyon endişeleri ve kur riskinin olduğu şu ortamda ön ödemeli kartlar
toplumun önemli bir kesmine avantajlı alışveriş imkanı sunduğunu söylemek mümkün.