Telefonda kart no vererek ödeme almak/yapmak istemiyorum, ne yapmalıyım.

Günümüzde hala pek çok işletme müşterilerinden telefonda kart numarası isteyerek ödeme almak istiyor. Bu uygulama elbette müşteri için kart güvenliği açısından önemli bir sorun teşkil ediyor, zira anlık olarak bile olsa kart numarasıyla beraber son kullanma tarihi ve CVV kodu da paylaşıldığı için alışveriş için yeterli olan tüm bilgilerin kötü niyetli kişilerin eline geçme riski var. Ayrıca şirketlerin de kişisel verilerin korunması kanunu KVKK kapsamında bu uygulamadan kaçınması gerekiyor.
Peki kartla online ödeme alamayan şirketler bu yöntem yerine ne kullanılabilir. Eğer müşteriyseniz ve karşınızdaki şirket bu yöntem dışında kartla farklı bir ödeme şekli sunamıyorsa siz müşteri olarak ne yapabilirsiniz. Bunun için size önerebileceğimiz iki tane pratik yöntem var.
Şirketler için email ile ödeme alma
wirecard gibi ödeme sistemleri, web sitesi üzerinden online almayan şirketler için email ile ödeme hizmeti sunuyorlar. Sistem şöyle işliyor.
Müşterimizin telefonda email adresi veya cep telefonu numarası istiyorsunuz.
Çalıştığınız ödeme sisteminin yönetim panelindeki ilgili ekranda, vereceğiniz hizmet karşılığı tahsil edeceğiniz tutarı giriyorsunuz
Müşterinin email adresine veya sms ile telefonuna bu tutarın yazdığı bir ödeme bağlantısı gönderiyorsunuz.
Müşteriniz bağlantıya tıklıyor, açılan sayfada kendisinden tahsil edilecek tutarı görüyor ve kredi kartı bilgilerini girerek ödemeyi onaylıyor.
Son olarak müşteri SMS ile gelen 3D Güvenlik şifresini girerek güvenli ödeme işlemini tamamlıyor.
Basit bir şekilde anlattığımız bu yöntemle müşteriniz hiçbir kredi kartı bilgisini sizle paylaşmamış oluyor ve 3D güvenlik şifresi kullandığı için ödemenin kendi bilgisi dışında yapılmadı ihtimali de bulunmuyor. Elbette bu yöntemi kullanabilmeniz için karşı tarafın bir internet bağlantısına sahip olması gerekiyor.