Cardfinans kartları ve alternatifleri.

CardFinans kredi kartı müşterileri için iyi bir alternatif
90’lı yılların ilk yarısından bu yana ilk kredi kartlarını çıkardıkları ömür boyu ücretsiz deyip son çark ettikleri günden bu yana QNB Finansbank kredi kartı müşterisiyim. Galaxy Card, Cardfinans derken 30 yıla yakın kredi kartı sahibiyim. Hatta banka kartı işlerimi bile kredi kartı ile yapan biriyim.
Ancak son 7-8 yıldır Cardfinans kredi kartlarını kullanmayı bıraktım. Bunun bir kaç sebebi var. Eskisi kadar zengin bir taksit imkanı bulunmuyor. Puan kazanımı tüm bankalar gibi QNB finansbank’ta da düştü ancak asıl sorun sahip olduğunuz puanları harcayabileceğiniz üye işyeri bulmanın zorlaşması. Ben şahsen puanlarımı marketlerde kullanmayı tercih ediyorum mesela. Puanlarımı biriktirip uçak bileti almak gibi bir hedefim uzun zamandır olmadı. Uzun bir süre yurtdışı e-ticaret harcamalarda sanal kart hizmetini kullanıyordum ama orada da provizyon ve fahiş kur uygulamalarında sorun yaşamaya başlayıp taleplerim çözümsüz kalınca cardfinans kullanmayı bırakmıştım. Enpara.com Cardfinans bünyesinde olduğu için kredi kartı başvurusu yaptığınızda QNB Finansbank bünyesindeki normal statülü kredi kartınızın limiti ile kolayca onay alabiliyorsunuz. Yabancı para ile gerçekleştirdiğiniz işlemler açısından QNB finansbank uygulamalarından daha makul kurlar ile işlem yapmanıza imkan veriyor.

Kredi kartı ile verilen otomatik fatura ödeme talimatlarında ücret almıyor.
Tüketicilerin bankalarla uzun süre çalışmasını sağlayan faktörlerden birisi, o bankaya verdiğiniz otomatik ödeme talimatları ile doğru ortantılıdır. Bir bireysel müşteri üç veya daha fazla abonelik için fatura talimatı vermişse en az iki sene o banka ile aktif olarak çalışmaya devam edeceğini varsayabilirsiniz. Eğer bu abonelikler elektrik, doğalgaz ve su abonelikleriyse bu süre daha da uzayacaktır, zira ev değiştirmedikçe kişinin bu talimat verdiği bankayı değiştirmesi hiç kolay olmaz.