Papara döviz hesabı nedir.

Türkiye’de bankalarla ilişki kurmak istemeyen veya bir nedenden kuramayan yaklaşık 20 milyon civarında insan var. Bu insanların bankalarla ilişkisi bulunmasa da, kartlı ödeme sistemlerini kullanma, fatura ödeme veya para transferi gibi ihtiyaçları bulunuyor. İşte papara bu insanları potansiyel müşterileri olarak görüyor. İşlemsel olarak büyümenin yanısıra, müşterilerinin tüm finansal ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla ürün ve işlem setini geliştirmeye devam ediyor.
Üstelik müşteriler açısından sürdürülebilir maliyetler sunarak.
Papara döviz hesabı nedir.
Papara hesap numarası altında dolar veya euro cinsinden hesap açabiliyorsunuz.
Burada hesap açtıktan sonra papara üzerinden açtığınız para cinsinden alım yapabiliyorsunuz. İşlem kurları bankaların internet şubelerinde sunduğu alış ve satış kurlarından farklılık göstermiyor.
Papara döviz hesabı ne işe yarar.
Yurtdışında papara card ile yapacağınız alışverişlerde işlem kuru yerine direkt işlem yapacağınız döviz cinsinden harcama yaparak az da olsa avantaj sağlanabilir. Eğer birikim yapmayı planıyorsanız Papara da yabancı para cinsinde hesap açarak birikimlerinizi euro veya dolar cinsinde değerlendirerek enflasyona karşı bir koruma sağlayabilirsiniz. Unutmayın, döviz alımlarında %1 civarında bir vergi söz konusu. Yani her döviz alışınızda ödediğiniz tutarın aylık mevduat getirisinden biraz fazla bir kaybı göze alıyorsunuz. Şu an olmasa dahi yakın bir gelecekte bu hesaplar ve sınır ötesi para transferi hizmetleri sunan platformlarla yapılacak işbirlikleri ile yurtdışına / yurtdışından para transferi de yapabilme imkanı olacak gibi gözüküyor.