Ön ödemeli kart platformları.

Yani insanların sağlık ve hijyen konusunda pandemi dolayısıyla öncelik kazanan ihtiyaçlarına acil bir çözüm sundular. Buna ek e-pazar yerleri ile yaptıkları işbirlikleri ile sundukları indirim ve cashback kampanyaları bu geçişi daha da cazip hale getirdi.
Yanlış anlaşılma olmasın, burada bankaları bir eksiklikle suçlamıyorum. Aynı dönemde aktiflik rasyosu gibi yasal zorunluluklar nedeniyle önceliklendirilen ve müşteriyi tanıma prensibi nedeniyle alabildikleri aksiyonları ücretsiz para transferi ve atm günlük para çekme limitlerinin arttırılması
süratle aldılar. Ancak zaten mevcut ortamda gelen temassız kart sahiplerini de kurye şirketlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle veya banka kartlarında böyle bir özellik sunmadıkları için tamamen karşılayamadılar.
Önümüzdeki yıl, ön ödemeli kart platformlarının kendilerine yönelik bu artan talebi nasıl karşılayacakları ilgili olacak gibi gözüküyor. Hizmetlerde farklılaşıp işlem setini genişletenler eğer kart teslimatı ile ilgili lojistik engelleri başarılı bir şekilde genişletenler eğer kart teslimatı ile ilgili lojistik engelleri başarılı bir şekilde aşabilirse geleneksel arttırmaya konsantre olanlar ise yerinde saymaya devam edecek. Bunu tercih edenlerin düşünmesi gereken bir gerçek daha var. İş bankası maxipara, Garanti BBVA ise Bonus piu ile ön ödemeli kart alanına girmeye başladı. Akbank zaten Aköde’nin tosla kartı ile bir süredir rekabette. katma değerli hizmet yaratmayanlar bu iki markanın yarattığı toz dumanda o çok değer verdikleri gelirlerini tamamen kaybetme durumuyla yüzyüze kalabilirler.