Ön ödemeli kart faaliyetleri.

Alternatif 5 MaxiPara
Bazı bankalar zaten ön ödemeli kart tarafında faaliyetleri vardı.İşbankası 10 yıldır müşterilerine hizmet verdiği Maxipara ön ödemeli kart programını artı iş Bankası müşterisi olmayan kullanıcılara da açtı. Üstelik bunu yaparken ürünü maximum mobil ile entegre edip ortaya bambaşka bir ürün çıkarttılar. Diğer kartlardan farklı olarak bu kartlar şu an için kartsız ödemeyi desteklemiyor. Ama maximum mobil uygulaması ile gerek karekod kullanarak, gerekse nfc destekleyen android telefonlarla temassız ödeme yapmak mümkün. harcamalardan maxi puan kazanıp iş bankası üye işyerlerinde harcayabildiğiniz bir ön ödemeli kart programı. Türkiye’nin en geniş şube ve atm ağı ile tamamen uyumlu. Bu çözümü tek yumuşak noktası kartı teslim alma süreci. Maxipara kartları çoğu zaman beyan ettiğiniz adresinize en yakın veya iş bankası müşterilerin hesaplarının bulunduğu şubeden gidip almanız gerekiyor. Özellikle pandemi sonrası şubede işlem yapabilmek için bir saatte yakın beklemeniz gerekebiliyor.

Alternatif 6 İstanbulkart
İstanbulkart’ı bir ön ödemeli kart gibi kullanabilmeniz için kişiselleştirmeniz gerekiyor.
Hergün artan anlaşmalı işyeri sayılarına artmasına rağmen her pos’da kullanmak mümkün değil ama Paycell’de yaşadığım deneyimin aksine İstanbulkart’ı migros ve a101 kullandım ve kasada kalma gibi bir durum yaşamadım. Paycell’e kıyasla fatura ödeme özellikle iski
para transferi özelliğinin olmaması en büyük eksikliği, bu özellikleri en azından kartını kişiselleştirmiş kişiler arasında en kısa sürede açarlar troy logolu kartları çıkartırabilirlerse kimse tutamaz onları
Alternatif 7 Bonus piu
Bankacılık maliyetlerinden arındırılmış bununla beraber harcama yaptıkça kazandıran paycell alternatifi arayanlar için bonus piu bir alternatif olabilir. Hali hazırda bir mobil uygulaması yok ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Bonus Piu hakkında detaylı bir inceleme için buraya tıklayın.
Herhangi bir tartışmaya sebep olmamak için belirtmek istiyorum. Kimseyi paycell kartlarını kapatmaya ikna etmek gibi bir çabam yok. Ben şahsen paycell kartımı kapattım. 11 aydır eksikliğini hissetmiyorum. Paycell kartımı kapatmanın sebebi ise paycell’in bir ön ödemeli kart çözümünden ziyade turkcell’in abonelik gelirlerini arttırmaya yönelik bir ödeme aracına dönüştüğünü hissetmemdi. Bu yazının amacı ise paycell kart’a alternatif arayanlara kendi deneyimlerimden yola çıkarak alternatiflerin neler olduğunu ortaya koymak. Herkes kararını kendi verecek.