Paycell kart’ı bırakmak isteyenler için alternatif önerileri.

Paycell’i neden bıraktım.
Paycell’i ilk çıktığı günden itibaren kullanmaya başladım. Benim ihtiyaçlarıma yanıt veren bir ürün bulmaktan çok da mutluydum. Sonra bu yolculukta bir noktada bazı şeyler belirgin bir şekilde değişmeye başladı. Daha bir yıl dolmadan açıkladıkları puan sisteminde ciddi değişikliğe gittiler. kazanım ve harcamaların garip şartlara bağlı olduğu kampanyalar çıkardılar. Biriken puanları harcamayacağım kampanyalarda telef olduğunu birinci elden deneyimledim.

Lansman yapılan kampanyalarda kart kullanımından ziyade harcama yapılan tutarın faturaya yansıtıldığı mobil ödeme seçeneklerinin öne çıkarılması bende ayrı bir memnuniyetsizlik yarattı. Sizi bilmem ama ben cep telefonu faturamın kabul ettiğim tarifenin bir oranın üzerinde gelmesinden rahatsız oluyorum. Zaten banka hesabından para göndermenin zor olduğu bir platform olan paycell bir de uygulama üzerinden para yüklerken kredi kartı kullanım seçeneğini kaldırdı. Bunun üzerinde özellikle paycell kart ile migros kasalarında ödeme yapmaya çalışırken kart geçersiz uyarısı ile ortada kalınca önce kartı kullanmayı azalttım. Mart ayı itibariyle operatör de değiştirip tamamen kapattım. Zira Paycell kart her ne kadar operatör bağımsız bir kart olarak tanıtılsada operatör değişikliği ve telefon numaraları değişikliği durumunda hesabınızı hale gelebiliyorsunuz.
Alternatif ininal kart
İninal kart Paycell alternatifi olarak aklıma gelen ilk ön ödemeli kart çözümü. Eğer paycellde de bulunan hesap işletim ücreti, TL yükleme ücreti gibi ücretlere aşinaysanız çok yadrıgamayacağınız bir alternatif olacaktır. Özellikle online oyun oynayanlar, banka hesabına ihtiyaç duymadan kullanabilecekleri bir kartlı ödeme sistemi arayanlar için güzel bir alternatif, fatura ödeme seçenekleri Turkcell’in bir tık gerisinde ama beni daha market alışverişi yaparken kasada bırakmışlığı yok. Kabul kampanya tarafı biraz zayıf harcamalardan da puan kazanımıyorsunuz ama puan kazanmamak kazandığınız puanlı harcayabilmek için 40 dereceden su getirmenizi istenmesinden iyidir.