Bankaların KMH faizi sefası sona erdi.

Bu konuda mütevazı olmaya gerek yok, yayın hayatımıza başladığımızdan beri birçok tüketici tarafından önceleri pek tanınmayan kredili mevduat hesabı KMH hakkında en kapsamlı bilgiyi sağlayan web sitesi olduk. Ürün hakkında genel bilgilendirmenin yanı sıra, bu ürüne dayalı banka ürünleri hakkında incelemelerimize, yapılan uygulama değişikliklerine, tüketicinin aleyhine olduğunu düşündüğümüz birçok yanlış uygulamaya bankalarla ters düşme pahasına yer verdik. Yeri geldi bankacılık sektöründe otorite olarak bilinen BDDK ve TCMB gibi kurumları buradaki hatalı uygulamaları düzeltmeleri için göreve çağırdık.
Görünüşe bakılırsa bizim çağrılarımız, tüketicinin feryatları ve KMH hesaplarının çok kısa sürede büyük artış göstermesinin de etkisiyle, Merkez Bankası bankaların uzun süredir serbestçe at koşturup güzel paralar kazandığı KMH uygulamalarına müdahale etmek zorunda kaldı.
TCMB tarafından 25 mayıs 2015 tarihinde yapılan duyuruya göre, KMH hesaplarında uygulanacak akdi ve gecikme faiz oranları kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi ve gecikme faiz oranlarını geçemeyecek. Düzenleme 27 mayıs 2013 tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.