Cep telefonuna taksit yasağı.

BDDK’nın kredi kartına taksitle cep telefonu satışına sınırlama getirmesinin ardından satışlarda büyük bir düşüş olmuştu. Sonrasında çeşitli yöntemlerle taksit yasağı delinmişti. Bunlardan bir tanesi de tüketici kredisiyle cep telefonu almak. Görünen o ki bu çözüm her geçen gün yaygınlaşmaya devam ediyor. Ancak bu yöntem ne yazık ki sadece bankalarla anlaşan büyük teknoloji marketlerde kullanılıyor. Küçük esnaf ise cep telefonuna taksit yapabilmek için ne yazık ki farklı yollar bulmak zorunda.
Teknoloji marketlerde banka şubeleri
Taksit yasağının ilk çıktığı zamanlarda kredi kartından tek çekim olarak alınan bir ürün, elde kredi kartı slibiyle beraber bankaya gidilerek tüketici kredisine dönüştürülebiliyordu. Bu uygulama da hala bazı bankalar tarafından uygulanıyor.
Yeni uygulama ise şöyle işliyor. Bankalarla anlaşma yoluna giden mağazalar, müşterilerine başta cep telefonu olmak üzere tüm ürünleri kredili olarak satışa sunuyor. Müşteri, mağaza içinde kurulan banka noktalarından SMS göndererek ürün tutarı kadar kredi başvurusu yapıyor, bu tutarı 36 aya kadar taksitle bankaya geri ödüyor.
İşte kredili satış sistemini uygulayan teknomarket ve anlaşmalı bankalar.