Findeks kredi notu bilinenler.

Findeks kredi notu ile doğru ve yanlış bilinenler
1 Kredi başvurusunda bulunmak için bankaya gittiniz. Banka size kredi notunuzu sorar. Yanlış!
findeks kredi notu bankaların size soracağı bir bilgi değildir. Yani kredi başvurusunda bulunmak için yanınızda götürülmesi gereken bir belge değildir. Banka gerekli bilgileri sizden alır ve KKB üzerinden kredi performansını kendisini sorgular.
2 Findeks kredi notu’nu aldığınızda kredi başvurusu yapmış olursunuz. Yanlış! Findeks kredi notunuzu öğrenseniz yine de bir bankaya kredi almanızı garantiler. Yanlış! KKB bir servis sağlayıcıdır, kredi veren kuruluşlar arasında bir otorite değildir. KKB tarafından üretilen findeks kredi notu şu anda 4. nesildir. 4. nesil findeks kredi notu’nu kredi / kredi kartı karar destek sistemlerinde kullanan banka sayısı sınırlıdır. Bu 4. nesil findeks kredi notu’nun bazı konularda tüm bankaların kredi / kredi kartı başvurusu karar destek sistemlerinde ihtiyaçlarına tam olarak cevap veremediği olarak da yorumlanabilir.
4 Yüksek bir findeks kredi notu için kredi / kredi kartı geri ödemelerini düzenli yapmak esastır. Doğru! düzenli ödeme derken kastedilen geri ödemelerinizi son ödeme tarihini geçirmeden eksiksiz yapmaktır. Ücretli kesim için hesap kesim kullandıkları kredilerin ödeme planlarını veya kredi kartlarının, kredili mevduat hesaplarının hesap kesim tarihlerini maaş gününüze göre ayarlamanız yardımcı olacaktır. Hesap kesim tarihi değişikliği yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Halihazırda son ödeme tarihini geçmiş bir borcunuz varsa, kolay kolay onay alamazsınız.