Rotatif krediler nedir.

Bireysel tüketicilerle ticari tüketicilerin temel bankacılık hizmetleriyle ilgili ihtiyaçları farklılık gösterir. Bu kapsamda ticari işletmelerin ihtiyaçlarını gidermek, bankalar tarafından geliştirilmiş ürünlerden biridir.
Rotatif kredi anlaşmaları genelde 1 yıl vadeli olarak yapılır. İşletmeler bu süre boyunca kendisine tanımlı kredi limiti içinde kalmak şartı ile istedikleri zaman kullanabilirler. Kullanıldıktan sonra geri ödemesine kadar geçen süreçte günlük faiz işletilir. Halihazırda KOBİ’ler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Rotatif kredi oldukça kullanışlı bir üründür, fakat kısa vadeli ihtiyaçlar için geliştirilmiş bir ürün olduğu unutulmamalıdır. Rotatif kredi aracılığıyla uzun vadeli ihtiyaçları karşılamak çok maliyetli olacaktır, bu nedenle rotatif kredileri olabildiğince kısa süreli kullanmak gerekir.
Rotatif kredi ürünlerinin vadesi en fazla 12 ay olabilir, bu dönem içerisinde kullanılan kredilerden doğan ana para borcu hemen ödenir, fakat ilgili borç dönemine ilişkin faiz ödemelerinin her üç ayda bir ödenmesi gerekir. Bu açıdan rotatif kredinin bir cari hesap sözleşmesine de benzediği düşünülebilir.