Borç erteleme dilekçe örneği.

Kredi kartı asgari ödeme tutarları değişiklik
BDDK’da bu süreci yakından takip edip, ödemeleri ilgilendiren bazı uygulamalar ile ilgili yasal düzenlemelerde değişikliğe gitti. Yasal olarak daha önce kredi kartı asgari ödeme tutarı kredi kartı limitine veya kart sahipliği süresine göre farklılık gösterirken, BDDK tarafından çıkartılan son düzenleme ile bu oran kart limitlerine veya kart sahipliği süresine bakılmadan %20 olarak belirlendi. 31.03.2020 tarihinden sonra düzenlenen kredi kartı hesap özetlerinde zaten bu uygulamalar devreye girecek.
Yasal takip başlatma süresi uzatıldı.
BDDK tarafından Covid-19 önlemleri kapsamında yapılan bir başka düzenleme ise yasal takip süresi ile ilgili oldu. Daha önce bankalar kredi geri ödeme taksitleri veya kredi kartı ödemelerinde 90 günü aşan gecikmelerde yasal takip başlatmak zorundadır. Yapılan güncelleme ile yasal takip başlatmak için bekleme süresi 180 güne uzatıldı.
Kredi taksidi ve kredi kartı borcu ertelemek için ne yapmak gerekiyor.
Kredi taksidi geri ödeme ve kredi kartı ödemeleri ile ilgili bir erteleme planınız varsa öncelikle bu talebinizi borçlu olduğunuz bankaya iletmeniz gerekiyor. Bunun için aşağıdaki gibi bir dilekçe yazabilirsiniz. Örnek dilekçe kredi borcu içindir. Kredi kartı borcu için de buna benzer bir dilekçe yazın.