Tek konut kredileri ve hibeler.

“Burada yerinde dönüşüm meselesinde belki de bizim çok önem verdiğimiz bir şey eski hatalara düşülmemesi. Eskiden yıkılmış olan yerlerde eğer zeminde bir takım problemler varsa oralarda yeniden yapılaşmamaya izin verilmemesi en önemli konulardan birisi bu. Zaten 4 kırmızı çizgimiz var. Birincisi artık fay hatları ve fay kırıklarının olduğu yerlerde yapılaşma asla olmayacak. Bunları şu anda haritalara, imar planlarına işliyoruz. Buraların 60 metre sağında, solunda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecek. İkincisi, zemin sıvılaşması olan yerlerde de yapılaşma olmayacak. Üçüncüsü de dere yataklarında bir daha yapılaşma yapılamayacak. Dördüncü kırmızı çizgimiz de mühendislik ve mimarlık hesaplarından başlayarak yapım safhasının tamamında sıfır tolerans uygulanacak.”
Bakan özhaseki, yerinde dönüşümü vatandaşların yapabilmesi adına tek konut için 500 bin lira hibe yardımında bulunacaklarını, 800 bin liraya kadar da yapım safhasında kredi vereceklerini ve 2 sene ödemesiz, 10 sene vadeli ve faizsiz ödeme imkanı sunacaklarını bildirdi.

İş yerleri için de yeni krediler ve hibeler başlattıklarını söyleyen özhaseki, yerinde dönüşüm projesine müthiş bir rağbet olduğunu, bugün sabah itibarıyla 162 bin civarında müracaat yapıldığını bina adına müracaat edenlerin olduğu da düşünüldüğünde 200 bini aşkın vatandaşın devletin vereceği destekle evini yapmak istediğini söyledi.