1.3 milyar liralık krediyi yapılandırdık.

İnce, taksitli ticari kredilerin 11.8 milyar TL’ye çıktığını ve burada da pazar paylarının yüzde 20.4 olduğunu, ticari taşıt kredilerinin ise 28.9 pazar payı ile 2.7 milyar TL düzeyinde olduğunu aktardı. İnce, 2011 yılı mart ayı itibariyle 1.3 milyonu aşkın KOBİ müşterisinin nakdi krediler toplamının ise 16 milyar TL’ye yaklaştığını bildirdi.
Bu yılın mart ayı itibariyle 1.3 milyonu aşkın KOBİ müşterisinin nakdi krediler toplamının 16 milyar liraya ulaştığını belirten ince, KOBİ’lere yönelik olarak 90’dan fazla ürün çeşidi ile hizmet verdiklerini kaydetti. İnce KOBİ’ler için bulundukları bölgenin özelliklerine ve yaptıklarını işin içeriğine göre firmaya özel ürünler ürettilerini söyledi. İnce sabit faizli rotatif BCH kredisi ile kur korumalı döviz kredilerine dikkat çekerek “İşletmelerin ticari mal ve hizmet alımlarını daha kolay ve özel imkanlarla gerçekleştirebilmelerini sağlayacak ticari kredi kartımız vadematik, firmalara 12 ay taksit imkanı sunuyor. İnternet sitemiz sunumatik ise KOBİ’lerin kendilerini zengin içeriklerle ister türkçe ister ingilizce kendilerini tanıtacakları sunumlar hazırlamalarını sağlıyor.” bilgisini verdi.
1.3 milyar liralık krediyi yapılandırdık İş Bankası genel müdür yardımcısı suat ince özellikle kriz dönemlerinde müşteri sayılarının arttığını söyleyerek 2008 – 2009 krizinde de bu durumun değişmediğinin altını çizdi. Kriz döneminde 13 bin ticari müşterinin 1.3 milyar TL kredisini biz yapılandırdıklarını dile getiren ince 2008 2009 yıllarında da borcunu ödemek isteyen herkesle uzlaştıklarını hatırlattı.
“Yarın patron kim olacak” derdimiz yok. İş Bankası Genel Müdürü suat ince iş bankası’nın türkiye’nin en büyük tabela değerine sahip olduğunu dile getirerek “Bizim yarın iş bankası’nın patronun kim olacak gibi bir derdimiz yok. Burada herkes İş Bankasıdır İş Bankası’nın herhangi bir noktasında 3.üncü ya da 5’nci bankasında çalışan birisini göremezsiniz. Burada insanlar başlar ve yükselir” şeklinde konuştu. İnce, Sorular üzerine kadın çalışanlarına da değinerek “doğu’nun çeşitli bölgelerinde müdürlük yapan bir çok cesur bayan arkadaşlarımız var.” diye konuştu.
Krediyi teminat ödemez İnce, İş Bankası olarak KOBİ bankacılığındaki yaklaşımlarını anlatırken bankaların anadolu’daki bazı işletmelerin istanbul’da teminat istediğinin hatırlatılmasını üzerine “Krediyi teminat ödemez. Krediyi firmaya işe verirsiniz. Teminat arkadan gelen destekleyici unsurdur. Patnosluya, istanbul’dan teminat istemek zaten “ben bu işi yapmayacağım demektir” dedi.