2010 çeşme tatilinde hangi kredi kartı.

Tüketicilerin satın alma ve finansman ihtiyaçlarını giderirken karar alma sürecinde bilinçli bir şekilde davranmalarını sağlamanın, uzun vadede toplumun yararına olacağına inanıyoruz. Bu siteyi kurmamızın arkasındaki en büyük motivasyonumuz bu oldu.
Yazın gelmesi ile birlikte SBS sınavlarının okulların kapanmasının ve üniversite sınavlarının ardından tüketicilerin önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapacakları harcamalarda en yüksek tutarlı kalemler, hiç şüphesiz tatile çıkarken yapacakları harcamalar olacaktır. Tüketici finansmanı ürünleri pazarlayan şirketler ise, bu harcamalarınıza kendi sundukları ürünler aracılığı ile gerçekleştirmeniz için çeşitli kampanyalarla karşınıza çıkacaktır. Bugünkü yazımızda bu kampanyalarda kredi kartlarıyla ilgili neler olabileceğine kısaca değinmek istiyoruz.
Yaz tatillerini herşey dahil tatil köylerinde veya otellerde geçirmek isteyen ve bunun için satın almalarını seyahat acenteleri vasıtasıyla gerçekleştirenler için en önemlisi, hiç şüphesiz ilgili seyahat acentesinde hangi kredi kartıyla kaç taksit yaptıklarıdır. Yaz tatiliyle ilgili rezervasyonlarda erken rezervasyon avantajı ortadan kalkmış durumda. Tatil köyü ve otel harcamalarının oldukça yüksek tutarlarda olduğunu düşünürsek, en avantajlı kredi kartı sizin için en fazla taksit imkanı sağlayan kredi kartı olacaktır. Bazı kredi kartlarının bazı özel alışveriş merkezleri için sektör kısıtlaması bulunmadığı durumlarda sundukları ek taksit imkanları, satın almanızı turizm şirketinin ilgili alışveriş merkezindeki acentesinden gerçekleştirmeniz halinde ilave bir avantaj kazandırabilir. Bu konuda takipçi olmanızı tavsiye ediyoruz.
Bazı kredi kartları ise turizm sektöründe yapacağınız harcamaya talip olmak amacıyla çekilişlerde başvurabilir. “Her x TL tutarındaki turizm harcamanız için bir çekiliş hakkı, her ay X sayıda çifte iki kişilik tatil imkanı” gibi. Zaten tatil harcaması yapan kişiye sonrasında bir ücretsiz tatil şansı nasıl bir motivasyon sağlar, bu bizim pek akıl sır erdiremediğimiz birşey, ancak önerilen taksit sayısıyla beraber bir avantaj oluşturuyorsa tercih edilebilir.
Tatil köyü ve otel harcamaları gibi turizm sektöründe yapılan kredi kartı harcamaları gibi büyük kalemler tutan harcamalarda, hangi kredi kartının daha fazla taksit imkanı sağladığı karar vermede daha fazla öne çıkarken tatil bölgelerindeki restoran, cafe ve beach clublarda kullandığınız kredi kartına sağlanan indirim, avantajlı puan kazanımının önüne çıkıyor.